Tron TRX

Verstuur nu cryptocurrencies via Telegram & Twitter met GoSeedit!
In augustus 2018 hebben de ontwikkelaars van het project GoSeedit mogelijkheden geïntroduceerd om elkaar gemakkelijk via sociale netwerken crypto’s te sturen. Momenteel nog alleen via telegram en twitter. Dit wordt echter in de toekomst uitgebreid. Doordat de hele cryptowereld erg enthousiast was hierover zijn er diverse weggeefacties op zowel twitter als telegram. Hiermee hopen zij ook niet-crypto mensen enthousiast te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel tokens gestuurd naar popsterren.

Wat is TRONIX (TRX)?

Tron is een coin dat inmiddels zijn eigen blockchain netwerk heeft die je kunt bekijken op Tronscan. Let op dit betekent dus dat je Tron (TRX) niet in een Ethereum Wallet kunt opslaan. Tron is een ontzettend mooi project dat zich richt op het decentraliseren van het internet. Tron richt zich hiermee op een grote doelgroep voor online spellen, films en muziek en sociale netwerken. GoSeedit is daar dus een mooi voorbeeld van. Aangezien TRON zijn eigen netwerk heeft zijn er dus ook nieuwe tokens die ook via het Tron network verspreid worden (zoals die in de weggeefacties, ook wel airdrop(rains) genoemd). Er is ontzettend veel informatie te vinden over TRON, over de plannen en beweegredenen achter de coin. Als je het mij vraagt is Tron zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Wat is een wallet?

Voor de beginners, als je tokens wil verzamelen maak je gebruik van een wallet (Je digitale portemonnee) om je tokens te bewaren. Om transacties te versturen maak je in dit geval gebruik van social media of de TronScan. Hiervoor krijg je een Publieke wallet adress (een soort bankrekeningnummer) en een Private wallet adress (Je wachtwoord, de sleutel tot je portemonnee die je dus met NIEMAND deelt) En als je de gekregen tokens wil traden maak je gebruik van een exchange. Op de exchange kun je de gekregen tokens dan omzetten in TRX of in Ethereum en weer omwisselen naar euro’s.

Hoe maak ik een Tron Wallet aan op Telegram via GoSeedit?

Inmiddels hebben TronFans een wallet ontwikkelt via telegram, beter bekend als GoSeedit. Deze botwallet maakt het mogelijk om tokens naar anderen te sturen, te bewaren, je balans te bekijken en ook tokens door te sturen naar exchanges of een andere wallet. Let op: Mijn advies is stuur grote hoeveelheden tokens altijd door naar een betrouwbare Tron Wallet, dit zal ik hieronder ook toelichten. Iedereen die toegang heeft tot je telegram/smartphone kan namelijk ook in je wallet.

Stappenplan: Een GoSeedit wallet aanmaken via Telegram.

Stap 1: Een telegram account aanmaken.
Maak een telegram account aan als je deze nog niet hebt (en stel een NICKNAME in zodat deze niet gekoppeld is aan je telefoonnummer). Eventueel kun je hier ook een gratis simkaart voor halen, zodat je eigen telegram overzichtelijker blijft. Telegram is de ‘Whatsapp’ van de cryptowereld.

Stap 2: Een (GoSeedit) wallet aanmaken via telegram.
Stuur /start naar de https://t.me/GoSeeditBothierdoor krijg je automatisch een wallet adress en zorg je dat anderen je tokens kunnen sturen. Als het werkt krijg je van de bot de volgende reactie “Welcome to Seedit” soms kan het zijn dat de bot een beetje sloom is. Typ dan nogmaals /start of probeer het later nog eens.

Stap 3: Je wallet is nu actief vanaf nu kunnen anderen je dus tokens sturen, maar wat kan de bot nog meer?

  • A. Help: Als je op “Help?” drukt krijg je een korte uitleg over hoe je tokens naar anderen kan sturen. Let op: om dit te kunnen doen moet je minstens 1 TRX in je wallet hebben om de transactie kosten (fee) te betalen. 1 TRX kost momenteel ongeveer 2 eurocent. 
  • B. Address: Als je op “Address” drukt geeft hij je (publieke) wallet adress aan. Zoals eerder gezegd is dit het adress waar je zelf of anderen tokens heen kan sturen. (Je bankrekeningnummer) De bot biedt je ook de mogelijkheid om wallet adress aan te passen zodat de tokens bijvoorbeeld rechtstreeks naar je tron wallet gaan. Alleen kun je de tokens dan niet direct weer delen via telegram met anderen. 
  • C. Private key: Als je op “Private key” drukt krijg je je private key te zien. Dit is je sleutel tot je wallet die je goed moet bewaren en nooit met iemand anders moet delen. Met deze key kun je op Tronscan inloggen om tokens te versturen of te kopen.
  • D. Balance: Via Balance vindt je een overzicht van alle tokens die zich op dat moment in je wallet bevinden.
  • E: Airdrops: Via deze knop krijg je automatisch een overzicht van de laatste 10 “Airdrops” oftewel gratis coins die je gekregen hebt in één van de tronfans chats.