Een Binance account aanmaken

Stap 1: Registreren op Binance
Ga naar de website van Binance via deze link en klik rechtsboven in op ‘Registreren’, eventueel kun je rechtsboven in de hoek ook de taal aanpassen naar Nederlands.

Stap 2:  Gegevens invullen
Voordat je gegevens invult is het belangrijk om te weten dat je jouw exchange account zo goed mogelijk moet beveiligen. Die geeft namelijk toegang tot jouw cryptocurrency.  Daarom drie tips:

 • Niet veel gebruikt e-mail adres: Kies een e-mail adres dat je niet vaak gebruikt, zodat niet veel mensen bekend zijn met dit e-mail adres en hij niet door mogelijke data lacks is gehackt.
 • Een uniek, moeilijk te raden wachtwoord: Kies een uniek, moeilijk wachtwoord. Het slimste is om hier een wachtwoord generator voor te gebruiken. Probeer dit wachtwoord ook regelmatig te veranderen.
 • Backup: Zorg dat je een één of meerdere bestanden maakt met daarin de gegevens van Binance. Print deze uit, of sla deze op een externe harde schijf op.

Vul vervolgens je gegevens in, klik op “ik ga akkoord met de gebruikersvoorwaarden van Binance” en klik op de grote grijze button met daarop ‘Registreren’. Vervolgens zul je moeten verifiëren dat je geen robot bent, door het puzzelstukje naar de juist plaats te verschuiven. Een scherm zal openen met de e-mail verificatie melding, zoals hieronder.

Stap 3: Account activeren

Ga vervolgens naar de mailbox van de e-mail waarmee je je geregistreerd hebt en open de mail van Binance. Mocht je de mail niet kunnen vinden, zoek dan even in je spam-box en accepteer Binance als “veilig”. In de mail staat een knop “Verify e-mail” klik daarop om je e-mail te verifiëren. Vervolgens zul je onderstaande melding krijgen, en kan je inloggen in je Binance account.

Stap 4: Inloggen in je account

Klik op “Log in” en vul vervolgens je gegevens in om voor de eerste keer in te loggen in Binance. Vervolgens krijg je van Binance een aantal veiligheidstips. Lees deze goed door en vink de boxjes rechts aan ter bevestiging. Klik als laatste op “I Understand, continue”.

Stap 5: 2FA Activeren:

Als je een Binance account hebt is het belangrijk om 2FA (2-Factor-Authentication) aan te zetten. Hiervoor heb je twee keuzes.

 • Sms authenticatie: Elke keer als je inlogt op Binance zal er een code verstuurd worden via SMS naar je mobiele nummer. Deze code moet je invullen om in te kunnen loggen in je account. Als je deze optie kiest, zul je je telefoon nummer moeten invoeren en een code laten verzenden. Vervolgens krijg je een sms met de code om de SMS-authenticatie te activeren.
 • Google Authentication: Google Authentication is een authenticatie tool van Google. Je zult hiervoor een applicatie op je telefoon moeten installeren die elke minuut een nieuwe inlogcode creëert die je moet invullen om in te loggen in Binance. Let op: Als je deze optie kiest zul je de gegevens daarvan goed moeten opslaan in een backup. Je krijgt een QR-cde, schrijf deze op of maak er een screenshot van. Deze code heb je namelijk later nodig als je een nieuwe telefoon krijgt en de google authenticatie opnieuw moet installeren. Volg de stappen om de Google authenticator te activeren.

Stap 6: Anti-Phising Code Activeren

In het profieloverzicht vindt je onder “Login wachtwoord” het kopje “Anti-Phising Code” het is handig om deze direct in te stellen. Om zeker te weten dat een mail van Binance is, en niet van een hacker die probeert je naar een phising site te lokken kun je hier een code of naam naar keuze instellen. Klik rechts op “Instellingen” in het volgende scherm kun je een code of naam kiezen die voor jouw herkenbaar is.  Voortaan kun je hiermee controleren of een mail echt afkomstig is van het officiële Binance platform, al de mails zullen jouw gekozen code rechtsboven bevatten.

Stap 7: Verificatie documenten (KYC) indienen

In principe kun je je Binance Account gebruiken zonder je officiële documenten in te dienen zoals je ID of paspoort. Echter zitten er dan limieten aan je account. Zo kun je dan maximaal 2 Bitcoin per dag opnemen. Indien je dit wil voorkomen, kun je persoonlijke gegevens laten verifiëren en kun je voortaan 100 BTC per dag opnemen.

 • Klik op “Personal”
 • Vul je persoonlijke gegevens in en druk op “begin verification”.
 • Kies vervolgens het document dat jij wil gebruiken: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.
 • Maak en dien vervolgens een duidelijke foto van de voorkant en achterkant van jouw identitatiedocument in.
 • Maak vervolgens een selfie van jouw hoofd, waarin je een briefje vasthoudt met daarop “Binance” en de datum.
 • Binance zal vervolgens deze gegevens controleren, je krijgt per mail bevestiging wanneer jouw account bevestigt is.

Stap 8: Verken de mogelijkheden van Binance

Als je bovenstaande stappen hebt gevolgd is jouw Binance account klaar voor gebruik. Ik zal hieronder kort een aantal aspecten van Binance toelichten die belangrijk zijn om terug te kunnen vinden.

 • Jouw profiel: Na het inloggen wordt je direct doorgestuurd naar je profiel. In je profiel kun je wachtwoord, phising code, en sms authenticatie aanpassen. Daaronder kun je een aantal ‘vertrouwde’ blockchain adressen toevoegen, zodat je gemakkelijk je cryptocurrencies daar heen kan sturen zonder elke keer het adres op te zoeken. Als laatste vindt je een overzicht van de devices die hebben ingelogd op je account, je distributie geschiedenis en een overzicht van de laatste logins.
 • Portfolio: In jouw portfolio vindt je een overzicht van alle cryptocurrencies die jij bezit. Van elke coin vindt je naam, het saldo en de BTC-waarde. Daarachter vindt je drie belangrijke buttons.
  • Storting: Als je deze coin van een wallet of ander platform wil versturen naar Binance klik je op storten. Vervolgens krijg je het adres waar je de coins heen moet sturen. Let op dat je dit adres altijd goed controleert.
  • Opname: Als je de coin wil opnemen en versturen naar een ander platform of een wallet klik je op “opname”.  Vervolgens kun je een ontvangst adress invullen en de hoeveelheid coins kiezen.
  • Trade: Als je de coin wil traden, klik je uiteraard op deze knop. Vervolgens zal je naar het trade-menu van de desbetreffende coin gestuurd worden waar je de coin kunt traden tegen bijvoorbeeld Bitcoin.
 • Orders: Bij orders vindt je het overzicht van je openstaande bestellingen, je bestel geschiedenis en je trade geschiedenis.
 • Applicaties van Binance: Binance is ook te gebruiken op je telefoon of tablet. Ook op de desktop is er een applicatie beschikbaar. Zorg dat je hiervoor altijd de officiële applicaties gebruikt, die je vindt via deze link.